שי יחזקאלי
נולד בישראל (1979), חי ויוצר בתל אביב.
יחזקאלי, כאמן ישראלי ואזרח העולם מרבה לעסוק בעבודותיו בזהות מקומית ואוניברסלית. עבודותיו פרועות ומתורבתות בעת ובעונה אחת, יודע ומכיר – אבל גם מנסה למחוק את עקבות הידע וההכרות.
יחזקאלי גדל במסגרת החינוך הדתי ועקבות היהדות, המיסטיקה וההיסטוריה הלאומית בפרט והמילה הכתובה בכלל ניכרות במובהק ביצירתו. המהלך של שי יחזקאלי מרובד: הוא מצטייר כתלמידם של מורים רבים ובה בעת חותר מתחת לעצם מושג ה"השפעה". העכשוויות של עבודת הציור של יחזקאלי באה לידי ביטוי במודעות הבולטת לנטל ההיסטורי הרובץ על מי שעוסק בימינו בציור וגם במזג והאופי של העשייה. הציור שלו נסמך על תולדות הציור הקאנוני, ישראלי ובינלאומי, תוך שהוא פורע את מסורת הציור ומשבש אותה.
בעבודתו הנוכחית על משאית פליינג קרגו, ניסה יחזקאלי לשחזר את פרקטיקת הסטודיו שלו לפיה הוא עובד ללא תוכנית מוגדרת או סקיצה, אלא מתוך פעולה אינטואיטיבית ומופשטת-כתם לצד כתם, קומפוזיציה וקו. בשלב מתקדם בעבודה נוצרה חלוקה בין דפנות המשאית והתייחסות למיתוסי הבריאה המקראיים-הסיפור הראשון ה"מופשט" בו העולם נבנה מתוך הכאוס והשני בו מתרחשת הנפילה מגן העדן. בשניהם מחברת היד האלוהית, היא היד המציירת.
מרצה לאמנות במסגרת לימודי החוץ של בצלאל ובבית הספר לאמנות 'הקוביה' בירושלים. בוגר תואר ראשון ושני בהצטיינות במחלקה לאמנות, בצלאל. הציג בתערוכות רבות במוזיאונים וגלריות בארץ ובחו”ל, בהן תערוכת יחיד במוזיאון תל אביבלאמנות. זוכה פרס רפפורט לאמן ישראלי צעיר, פרס לאומי להישגים מצטיינים, מלגת מפעל הפיסלספר-אמן ופרס המחלקה לאמנות בבצלאל.